יום שני, 4 בינואר 2016

מסיבת תה - עוגיות ארל גריי

במסגרת חזרתי המחודשת לבלוג, חזרתי גם לפרויקט מנטקה. כבר כמה חודשים לא השתתפתי. פספסתי אתגרים אדירים ומעניינים. אתגר קינמון כבר לא יהיה כאן, וגם לא אתגר קשיו. אבל החודש - החודש הספקתי, בהחלטה של רגע אחרון הספקתי להכין עוגיות תה פשוט אדירות. טעימות ברמות קשות. חבל, או בעצם מזל, שהכנתי רק חצי כמות. כי בבית היה רק 80 גרם חמאה. אתם מדמיינים לעצמכם - בית של מכורת אפייה, ובו רק 80 גרם חמאה? דיאטה זה כאן, גם אם חטפתי עוגייה אחת בדרך. או שתיים - היה קשה לעקוב כי הן נעלמו כלא היו....

תכינו תה. תראו מה בלוגרים אחרים אפו בשבילכם. כדאי לכם. זאת מסיבת תה אמיתית. ואז רוצו להכין את העוגיות. בדיוק ככה, לא ללכת - לרוץ. ואז בדרך אפשר לשרוף עוד קלוריה.

עוגיות חמאה וארל גריי




מצרכים (לכ-25 עוגיות, מומלץ להכפיל כמויות...)

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
תוכן של 2 שקיות תה ארל גריי (כן, האבקה)
קליפה מגוררת של לימון אחד
2/3 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוסות סוכר לבן
כ-30 גרם קליפות הדרים מסוכרות
1 חלמון ביצה

הכנה:

להכניס למעבד מזון מצויד בלהב פלדה את כל המצרכים, למעט החלמון. לעבד בפולסים לקבלת פירורי בצק.

להוסיף את החלמון ולעבד בפולסים קצרים לקבלת גושי בצק גדולים - להיזהר בעיבוד יתר.

להעביר את הבצק על נייר אפייה, לאסוף לכדור ולעצב "נקניק" ארוך וצר, לגלגל אותו בנייר אפייה (תוך כדי הגלגול עיצבתי אותו למלבן כדי לקבל צורה מגניבה שדומה יותר לשקיות תה, כמובן אפשר להשאיר עגול).

להכניס את הבצק בתוך נייר אפייה למקפיא לחצי שעה. להוציא ולפרוס לדיסקיות דקות, בעובי כחצי ס"מ.

לסדר ע"ג תבנית מרופדת בנייר אפייה, לשמור על המרווחים.

לאפות כ-10-14 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות. הן נשארות רכות יחסית ומתקשות לאחר הקירור והופכות לפריכות.


הע/ארות:

אין. כמה פשוט, ככה טעים. עוגיות חמאה, מה יכול להיות יותר משולם מזה....




טוב, אני מודה, יש פה מלא תמונות יחסית למתכון כל כך קצר והקדמה קצרה עוד יותר (לא אופייני לי...). פשוט התלהבתי נורא. עוגיות זה בכלל דבר פוטוגני. ועוגיות חמאה בפרט. ובמיוחד מיוחד עוגיות חמאה שעושים בהם חור קטן בעזרת קיסם כשהעוגייה עוד חמה ורכה, מרחיבים אותו בעדינות שיהיה נוח להכניס חוט. וכשהעוגייה מתקררת להשחיל חוט ששמרנו מתיון ו-וואלה, יש פה דבר סופר מגניב בלי מאמץ.



אפשר אפילו לארוז את העוגייה בתוך שקית התה. כי התה כבר בפנים. אני גאון! :)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה