יום רביעי, 8 באפריל 2015

מהר, לפני שייגמר. לחמניות לפסח בשתי גרסאות + חרוסת.

למה דווקא דברים טובים צריכים להיגמר כל כך כך מהר? הייתי חותמת על עוד חודש לפחות של חול המועד. סופי שבוע ארוכים - וימי עבודה רגועים עד השעה שתיים-שלוש בצהריים. לצאת מהעבודה, לשים משקפי שמש ולהרגיש שכל היום לפניי. אין לחם? לא נורא, נאכל עוגות. או לחמניות לפסח. הכנתי אותן עוד לפני שנתיים ולא הספקתי לפרסם. גם שנה שעברה. וגם השנה שבוע של חג תכף נגמר לי. אז אם יש לכם קצת קמח מצה בצד, דקה לפני שעוברים למופלטות/פנקייק/בליני/איך שתקראו לדבר הטעים, הפחממתי והמטוגן הזה (דיאטה אחרי החגים?), יש לי שתי גרסאות של לחמניות לפסח לחלוק אתכם. ומתכון לחרוסת, שקצת פחות רלוונטי כבר, אך עדיין טעים מאוד. ואם כבר צולם ביחד עם לחמניות - אז שגם המתכון יהיה ביחד. בהעדר חרוסת - הלחמניות מעולות עם נוטלה (ממש גיליתי כאן אמריקה... ;) ) ומרק עוף עם קניידלעך - כבר יחכה לשנה הבאה...

לחמניות לפסח - גרסה א'


מצרכים (לכ-30 לחמניות קטנות)

2 כוסות קמח מצה + ככף קמח נוספת לפיזור מעל הלחמניות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות מים רותחים
1 תפוח אדמה, מבושל בקליפתו
5 ביצים
תיבול: 1 כפית שטוחה מלח, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

הכנה: 

לשים קמח מצה בקערה גדולה. להוסיף את שני סוגי השמן ולערבב היטב. להוסיף מים רותחים, מלח ופלפל.

לקלף תפוח אדמה מבושל, למעוך היטב בעזרת מזלג ולערבב עם הביצים.

להוסיף את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה באופן הדרגתי, כשתי כפות בכל פעם. לערבב עד שכל הביצים נבלעות בעיסה. לטעום את העיסה ולהוסיף מלח או פלפל במידת הצורך.

עם ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים. להניח בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. לפזר מעט קמח מצה על פני הלחמניות.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להשחמה.





לחמניות לפסח - גרסה ב' (בצק רבוך)


מצרכים (לכ-20 לחמניות קטנות)

1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים

הכנה:

לשים את המים והשמן בסיר. להוסיף סוכר ומלח. להביא לרתיחה ולהוריד מהאש.

להוסיף את כל הקמח בבת אחד ולערבב היטב, עד שהקמח סופג את כל הנוזלים והבצק נפרד מדפנות הסיר. להניח לתערובת להצטנן.

להעביר לקערת המיקסר (אפשר גם להמשיך לערבב ידנית, במיקסר בוודאי קל יותר). להוסיף ביצים אחת בכל פעם, לערבב היטב במהירות גבוהה כ-40 שניות לאחר כל ביצה.

עם ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים. להניח בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, בחצי שעה הראשונה של האפייה מומלץ לא לפתוח את התנור כדי שהלחמניות לא ייפלו.

למתכון באתר של foodsdictionary, כולל ערכים תזונתיים





חרוסת


מצרכים:

1 כוס צימוקים שחורים
1 כוס תמרים מגולענים
50 גרם פרוסות תפוח מיובש
גרידה ומיץ מתפוז אחד
1 תפוח קלוף וחתוך לפלחים
1/2 כוס מים
2-4 כפות דבש לפי הטעם

הכנה:

להשרות את הצימוקים והתפוח המיובש בכמות גדולה של מים קרים למשך כמה שעות או ללילה. 

לסנן את הצימוקים והתפוח מהמים, להוסיף את התמרים ולהניח את הכל בסיר יחד עם פרוסות התפוח הטרי.

להוסיף חצי כוס מים, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל על נמוכה עד שהתפוח מתרכך (כ-10 דקות).

להוריד מהאש ולטחון את תכולת הסיר עם בלנדר, להוסיף את המיץ וגרירת התפוז ולהמתיק עם דבש לפי הטעם.



מקור להשראה לכל המתכונים - שילובים ושינויים על בסיס כמה מתכונים שונים מרחבי האינטרנט.


תגובה 1:

  1. היום בדיוק הכנתי את הגרסא הרבוכה, טוב לדעת שיש עוד וריאציה ללנסות, אז נחכה לפסח הבא (בלי לעצור נשימה כמובן חחחח)
    בסוף עוד תהיה לנו הרעלת ביצים, זה לא שפוי החג הזה!!!

    השבמחק