יום שבת, 28 בספטמבר 2013

אוהבים נקניקיות?

יש אנשים שלא נוגעים בנקניקיות. את יודעת מה שמים לך בפנים?! - הם שואלים ועושים עיניים גדולות. יש אנשים שעונים על זה - "לא מעניין אותי, גם ככה כל האוכל שאנחנו צורכים לא בריא במיוחד", מוסיפים עוד חרדל לנקניקיה ואוכלים בתאבון רב. ויש אנשים, כמוני, שאוכלים נקניקיות, אבל עם ייסורי מצפון - שמתבטאים ב"איזון" בריאותי על ידי הוספת קצת ירקות למנה. אבל תודו שאין על נקניקיות כשרוצים משהו זריז באמצע השבוע ושגם הילדים יאכלו... המנה הזאת - אחד מפתרונות הקסם שלי בדיוק למקרים קשים שכאלה, כשבאחד עשרה בלילה כבר אין כוח לכלום אך צריך עוד להכין ארוחת צהריים לילדים למחר...
זה לא בדיוק מתכון אלא יותר תוכנית עבודה. כאן הכל הולך והכל משתלב בסיר אחד - פסטה, אורז או פתיתים מהמזווה שמתבשלים יחד עם הרוטב וזה נותן להם טעם נפלא, מבחר ירקות ושילובם ממגירת הירקות - בצל, גזר, פלפלים, עגבניות, פטריות ומתוך המקפיא - נקניקיות, נקניקיות מרגז או אפילו קציצות שמשקיענים שבינינו הכינו בשבת והקפיאו לעת צרה (לי זה אף פעם לא קורה, לא משנה כמה קציצות אני מכינה... הכל מתחסל).

מצרכים (כאמור, בחירה חופשית לפי הנמצא)
500 גר' פסטה קצרה או 1.5 כוסות אורז או 2 כוסות פתיתים
800 גר' שימורי עגבניות מרוסקות
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, כף סוכר
ירקות: בצל, גזר, עגבניות, פטריות ועוד
הכנה:
בסיר גדול ושטוח לטגן את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה. להוסיף את שאר הירקות החתוכים דק ולטגן כמה דקות תוך כדי ערבוב.
לתבל, להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת הפסטה / פתיתים / אורז. לערבב ולהוסיף כ-4-5 כוסות מים רותחים.
לבשל על אש נמוכה מכוסה כ-25-30 דקות, להוסיף עוד קצת מים רותחים לפי הצורך.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה