יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

פשטידת כרישה וגבינות

לאחר מרתון של מתכוני מנגולד חורפיים ובשריים שהייתה לפני כמה רשומות, הגיע תורו של בן דודו למשפחת הירוקים. כרישה - או פרסה - זה לא רק לפסח. אז נכון, קציצות בשר ופרסה - מעדן חובה במשפחה של בעלי לסדר פסח או ראש השנה. אבל האהבה שלי לירק הנפלא הזה התחילה שם, מאז חצתה גבולות ועמים (תרתי משמע).
אני חושבת שחוסר הפופולריות של הירק היא בגלל השם המוזר שלו. כרישה. נו, באמת. מה זה כרישה? זה ממש לא נשמע כמו משהו טעים, וספק אם אכיל בכלל. מזל שתורכים ובולגרים דוברי הלדינו באים להציל את המצב וקוראים לירק הזה פרסה - כבר נשמע הרבה יותר טוב. מצויידת במוניטין משופר והשפעה מטעמי בלקן -  ניסיתי לפני כחודש להכין פשטידת פרסה וגבינות. הניסיון היה מוצלח כל כך שמאז הכנתי כבר שלוש פעמים (בוריאציות קצת שונות), וזה בהחלט מצביע על כוונתו של הירק להישאר במטבח.
אך לפני שנעבור למנה העיקרית, תרשו לי לעבור לפרסומות. רגע של "שוויץ" - פרסמו המלצה על הבלוג שלי ב"על השולחן" . כמה מילים וקישור אליי עם המלצה להירשם לעדכונים גרמה להרבה שמחה והילולה בצד שלי של המקלדת. אין כמו פידבק חיובי - מחמם ליבו של כל בלוגר. זהו נגמרו הפרסומות, בתאבון!


מצרכים:
2 גבעולי כרישה, לשטוף ולפרוס לטבעות (כולל החלק הירוק)
3 ביצים
200 גר' יוגורט לבן
3 כפות פירורי לחם
כ-200 גר' גבינה צהובה מגוררת
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, תימין
הכנה:
לחמם במחבת כמה כפות שמן זית ולטגן את הכרישה עד להזהבה.
לערבב את כל שאר המצרכים בקערה, להוסיף את הכרישה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35-40 דקות.

ואותה פשטידה בגרסה קצת אחרת:

מצרכים:
1 עלה מלאווח
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 גבעולי כרישה, לשטוף ולפרוס לטבעות (כולל גם החלק הירוק)
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
500 גר' גבינה לבנה
כ-100 גר' גבינה צהובה מגוררת (ואפשר גם בלי, גם כך ניסיתי)
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס, תימין
הכנה:
לחמם במחבת כמה כפות שמן זית ולטגן את הבצל ואת כרישה עד להזהבה.
לערבב את כל שאר המצרכים בקערה, להוסיף את הבצלים.
לרפד את תחתית התבנית בעלה מלאווח מופשר, למתוח אותו ע"מ שיכסה את כל התבנית. להניח את תערובת הבצלים מעל.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35-40 דקות.







פינת הפרגון


- המתכון פורסם במאקו  , כתבה על מתכונים לפשטידות קלות

- גולשים בתפוז מכינים וממליצים:

פשטידה יצאה מצויין.
ויתרתי על עלה המלאווח - פשוט לא היה לי
הוספתי שום כתוש לטיגון הבצל.
שוב תודה

3 תגובות:

  1. הכנתי לארוחת החג. יצא מעולה!! תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      שמחתי מאוד לשמוע
      תודה שחזרת לספר
      חג שמח
      :)

      מחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק