יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

בורקס לגדולים ואבוקדו למתקדמים

המורה של גילעד בבית הספר הייתה חולה מספר ימים. המורה שהגיעה במקום וגילתה שבכיתה יש שני גילעדים, מצאה פתרון יצירתי איך "להבדיל" בין שניהם. לא לפי האות הראשונה של שם המשפחה שמצטרפת לשם הפרטי (ונהיית בהדרגה חלק בלתי נפרד מהשם) כמו שהיה נהוג עד עכשיו בכיתה וגם בגן חובה, גם שם שני הילדים היו ביחד. היא התחילה לקרוא לגילעד שלי "גילעד הקטן". מחשבה, רגישות ואינטלגנציה נפשית - כנראה בשעורים אלה היא לא הייתה. או שרק אני תמימה וחושבת שאלה דרישות הכרחיות למורה, במיוחד ביסודי. אין מה לעשות, גילעד שלי נמוך ביחס לשאר תלמידי הכיתה, כי הוא קטן בגילו ביחס אליהם. כשכל הילדים בכיתה ב' חוגגים שמונה, הוא חגג רק שבע. כשהכנסתי אותו בגיל חמש וחצי לכיתה א', חששתי שיסבול מכך שהוא הכי קטן והכי נמוך, אך חששתי מצד התלמידים, לשמוע את זה מהמורה?.. מיותר לציין שזה גם נתן לגיטימציה לכמה מהחבר'ה מהכיתה שהתחילו לקרוא לו גם "גילעד הקטן" או "גילעד הגמד".
בנושא הזה ביקשתי טיפול המחנכת, ברגע שחזרה (וגם במורה המחליפה...). וגילעד שלי... גילעד נפגע מאוד. ופה גם אני נאלצתי לשים את ה"פוליטקלי קורקט" בצד ולהסביר לגילעד שכמו שלא כל האנשים שווים, גם בין המורים יש אנשים חכמים פחות. והאו צריך להיות גאה בגיל שלו כי הוא לומד עם ילדים גדולים יותר פשוט כי הוא חכם...
ואז השבוע, ממש כמו הוכחה שבכל זאת גילעד שלי גדול, הוא הודיע שיש לו שתי שיניים מתנדנדות. כמה שהתרגשתי לשמוע! אלה שתי השיניים הראשונות שיצאו לו כשהיה תינוק. באיחור משהו, בגיל 11 חודשים. אחר כך עשה הפסקה של חודשיים והוציא זוג נוסף בגיל שנה וחודש. ואז עד גיל שנה וחצי הסתובב עם ארבע שיניים בלבד. כשכל הפעוטות כבר אכלו סטייקים, אני עדיין המשכתי לטחון לו אוכל... וכאילו שזה היה רק אתמול....
שטרודל תפוחי אדמה וגבינה (או בעצם... בורקס למתקדמים...)

מצרכים
לפירה:
כ-700 גר' תפוחי אדמה
2 שיני שום קצוצות
250 גר' גבינה צהובה (או שקשבל או מוצרלה)
100 גר' גבינה לבנה
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
בצק פילאס או בצק עלים (יריעה באורך כ-30 סמ')
ביצה להברשה
שומשום לפיזור מעל המאפה
הכנה:
לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמוכנים. לצנן, לקלף ולמעוך לפירה. להוסיף את כל שאר המצרכים לפירה ולערבב.
לפרוס את הבצק על נייר אפיה, לפזר את הפירה לרוחב העלה בשליש התחתון ולגלגל לרולדה הדוקה וארוכה. להדק את הקצוות. להניח בתבנית עם התפר למטה. להבריש את השטרודל בביצה ולפזר שומשום.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של כ-190 מעלות כ-30 דקות.
לקרר כ-5 דקות לפני החיתוך, אחרת השטרודל מתפרק. טעים מאוד ביום האפייה ואחר כך אפשר לחמם בתנור.
הרבה  אופציות לגיוון - אפשר להוסיף לפירה כף חרדל דיז'ון גרגירים, גבינה בולגרית מפוררת, או להחליף את תפוחי האדמה בבטטות. תשכחו מהבורקס התעשייתי...

ומה הכי טעים לארוחת בוקר יחד עם הבורקס המשודרג? סלט ירקות קצוץ בוודאי. וסלט אבוקדו.
סלט אבוקדו פיקנטי

מצרכים:
2-3 אבוקדו בשלים
1 עגבניה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1/3 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (או רבע כפית סחוג, לפי רמת החריפות המקובלת)
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
תיבול: מלח, פלפל שחור גרוס
הכנה:
לשים בקערה את האבוקדו. למעוך במזלג למחית.
לערבב עם כל יתרת החומרים ולתבל.

מקור להשראה: בני סיידא, "ברגע האחרון"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה