יום ראשון, 29 בספטמבר 2013

חם, חם, מתחמם - סוכריות בריאות בשתי דקות

דבר אחד אני לא מבינה בקיץ. בעצם יותר מדבר אחד, אבל שאלות פילוסופיות מהותיות כמו מי המציא את הקיץ ולאיזו מטרה נשאיר מחוץ לדיון. שאלה אחת פשוטה יש לי - למה צריך תחזית מזג האוויר בקיץ? בחורף זה נחוץ - יהיה גשם או לא יהיה גשם, מה להלביש לילדים והאם להוציא סוודר מחמם שנרכש בפריס לפני שלוש שנים ומאז מחכה בבוידם לבואו של חורף. ומה בקיץ? חם. חם. חם עוד יותר. עוד טיפה מתחמם. חום בלתי אפשרי. אפשר להכין חביתה על מכסה המנוע ולהרתיח מים לקפה אם מוציאים את הספל למרפסת. ואז מתחמם עוד טיפה. אז למה, למה צריך תחזית? לשמוע שמחר יתחמם עוד יותר? ממש אופטימיות. לדעת שההקלה תבוא בעוד שלושה חודשים? את זה ידענו מראש. לראות את החזאי באולפן ממוזג מספר כמה חם היה? זה לא משנה, זה בכל מקרה חם מדי...
בקיץ אני נזכרת שוב שאייס קפה זה הדבר הכי טעים שיש וגלידה - זה לא כל כך משמין אם אוכלים אותה במקום ארוחת צהריים. ואפשר גם להכין סוכריות צבעוניות יפהפיות בשתי דקות עבודה, הילדים מתים עליהם ויש להן אפילו הילה של בריאות (במיוחד אם לוותר על השוקולד צ'יפס והסוכריות לציפוי). כל כך טעימות ולא לימי שרב בלבד. כמות התמונות תפצה על המתכון הקצרצר.
שיהיה יום נעים וממוזג.

מצרכים:
1.5 כוסות קוואקר להכנה מהירה
1.5 כוסות פירות מיובשים (אצלי ככוס בננה, כחצי כוס חמוציות וחופן משמשים)
0.5 כוס שוקולד צ'יפס לבן או שחור (אפשר במקום אגוזים מכל סוג)
3-4 כפות סילאן
לקישוט (לא חובה):
סוכריות צבעוניות או אגוזים טחונים או קוקוס או קקאו (או הכל ביחד לחגיגה צבעונית מיוחדת)
מקלות שיפודים
הכנה:
במעבד מזון לעבד את הקוואקר ואת הפירות המיובשים בפולסים. להוסיף סילאן ולעבד לקבלת עיסה דביקה שאפשר לגלגל ממנה כדורים. במידת הצורך להוסיף עוד קצת סילאן.
אם משמשים באגוזים - לטחון ביחד עם הקוואקר והפירות, אם בוחרים בשוקולד צ'יפס - להוסיף אותו רק בסוף.
לערבב היטב, לגלגל כדורים - עדיף עם ידיים רטובות, ולגלגל בסוכריות צבעוניות.
אפשר להיעזר במקלות שיפודים - לחתוך אותם לחצי - ולעשות סוכריה על מקל.






ודוגמנית הבית -



פינת הפרגון 

מתכון זה השתתף וזכה במקום ראשון בתחרות מתכונים בחסות קוואקר. זכיתי ב-ipad :) שירבו הפתעות נעימות שכאלה בחיים...

המתכון גם קודם בניוזלטר של "על השולחן"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה