יום שני, 23 בספטמבר 2013

עגבניות או לא להיות - 2




כמו שכל סרט מצליח הולך על כל הקופה ומוציא המשכים, גם אני לא אסתפק במתכון אחד לעגבניות. לסרטים זה לא תמיד עושה טוב. מקווה שלמתכונים כן :) אז קבלו מת לחיות - 2, כלומר, עגבניות או לא להיות - 2, כלומר, סלט עגבניות פשוט פשוט וטעים טעים. ההכנה קלה במיוחד, צריך רק לזכור לצלות את העגבניות מראש ורצוי ביום שאין הרבה שימוש נוסף בתנור... התנור אצלי עובד שעות נוספות לפני כל אירוח, אז פשוט הפעלתי אותו בלילה והלכתי לישון. החסרון - הטיימר רק לתשעים דקות, אז הייתי צריכה לכוון שעון מעורר :( אבל עזבו, הסלט היה שווה את זה!
חוץ מהסלט המיוחד הזה, לעגבניות המיובשות אפשר למצוא עוד הרבה שימושים טובים וטעימים, כמו לדוגמא הספגטי הטעים הזה , אפשר לשדרג איתן סנדוויצ'ים או להוסיף לסלט פסטה קר...או סתם לאכול אותן אחת אחת ישירות מהתבנית :)
מצרכים:
500 גר' עגבניות שרי
מלח גס
100 גר' גבינה בולגרית או גבינת פטה מפוררת
3 כפות זיתים, חתוכים
5 כפות שמן זית
תיבול: פלפל שחור גרוס, 1 כף גדושה זעתר, חצי כפית בזיליקום
הכנה:
לחמם תנור לחום נמוך של 140 מעלות. לשטוף את העגבניות ולחצות אותן לרוחב. לסדר את חצאי העגבניות בתבנית התנור המרופדת בנייר אפיה, כשהחתך כלפי מעלה. לבזוק מלח גס ולצלות כשעתיים וחצי, עד שהעגבניות מתכווצות ומתייבשות, אך לא מיובשות לגמרי.
להעביר את העגבניות לכלי הגשה, להוסיף את כל שאר המרכיבים ולתבל לפי הטעם.

מקור להשראה: אביגיל מייזליק, "מאכלים חלביים"

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה