יום חמישי, 26 בספטמבר 2013

פאי תפוחים מאלזס



אני מתה על עוגות תפוחים. בחושות, פאי, טארט - הכל הולך והכל נפלא. המתכון הנוכחי מתבסס על פאי אלזסי מפורסם. לפאי המקורי מכינים בצק פריך על בסיס חמאה, שכבת תפוחים ומעליה - סוג של קרם ברולה הנעשה מחלמונים בלבד. אני הלכתי על גרסה מקוצרת וטעימה עד מאוד ועם ביצים שלמות כי יש לי כבר מספיק חלבונים במקפיא המחכים להפוך לעוגיות נשיקה... לפני כמה שבועות פרסמתי עוגת תפוחים באותו הסגנון, צבטייבסקי. שם שורשים רוסיים, כאן שורשים צרפתיים, רק מוכיח כמה העולם קטן. לפחות מבחינה גסטרונומית. בשתי העוגות מעט בצק, הרבה מילוי קרמי, תפוחים באמצע ואי אפשר להפסיק לאכול מהן. הגרסה הצרפתית הרבה יותר עשירה בקלוריות ואיזו מהן טעימה יותר - לא יכולה להחליט. שתיהן טעימות לי מאוד, תכינו לבד ותחליטו. לא לשכוח לספר :)
מצרכים (לתבנית עגולה 26 ס"מ):
בצק עלים - בגודל מספיק בשביל לכסות את התבנית + דפנות
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים
1 כפית קינמון
1 כף סוכר
5-6 תפוחים גדולים מקולפים
לקרם:250 גר' שמנת מתוקה להקצפה
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר (תלוי בחמיצות של התפוחים, לתפוחים חמוצים - כ-3/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
הכנה:
לרפד את התבנית ודפנותיה בבצק. להכניס למקרר לכ-20 דקות.
לפזר מעל הבצק את השקדים הפרוסים, את הקינמון וכף סוכר.
לפרוס תפוח אחד לפרוסות דקות מאוד (על ידי קולפן תפוחי אדמה) ולסדר מעל השקדים. שאר התפוחים לפרוס לפרוסות עבות (כל תפוח - ל-10-12 פרוסות) ולסדר מעל.
להכניס את הפאי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות כ-30-35 דקות.
בינתיים לערבב את כל המצרכים לקרם ולהקציף קלות (לא חייב במיקסר, הקצפה בעזרת מזלג תספיק בהחלט).
לשפוף את הקרם מעל התפוחים ולהחזיר לתנור ל-25 דקות נוספות.
לתת לעוגה להתקרר לגמרי ויום למחרת לאחר השהייה במקרר היא אפילו טעימה עוד יותר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה